tirsdag den 14. januar 2014

Motion og styrke

Jeg ville egentlig gerne fortsætte med Body-SDS en, men har måtte prioritere ben hårdt. Der er ikke timer nok i døgnet til alt det jeg gerne vil gå til. Men nu er det så landet på Crossfit, Pilates, Yoga, konditionstræning i mit fitness center og styrketræning. Til foråret vil jeg starte løb op igen, men jeg gider simpelthen ikke løbe på et løbebånd, Så heller bruge cirkeltræneren.
Men Cross fit skal man kun gå til hvis man har fået opbygget sine core-muskulatur, dvs mave, ryg og så også ben, lår, arme. Ellers tror jeg man har tendens til at lave øvelserne forkert. Og har man ikke en god træner, så bliver man ikke rettet og dermed kan man skade sig selv mere end godt er. Så hvis du ikke har fået dyrket styrketræning, så vil jeg ikke anbefale Crossfitt.
Næste trin for mig har været at finde et nyt fitness center. Mit gamle var fint nok så længe jeg holdt mig til programmet jeg havde fået af min personlige træner. Få sådan en hvis du har råd, det er alle pengene værd, du lære øvelserne grundigt at kende og bliver rettet indtil du laver den rigtig.
Men altså, nyt fitnesscenter. Mit gamle havde simpelthen ikke holdtræning med kompetente trænere. Det var billigt at gå der, og så får man hvad man betaler for. Det er også helt fint, men jeg har ikke ville deltage i deres holdtræning da jeg simpelthen ikke tør chance med dårlige trænere. Så jeg har længe ledt efter et nyt sted med fokus på kvalitets holdtræning. Det har jeg så fundet og går nu til ny spændende fitnesstræning. Det med at træne alene er kedelig i længden.

Fokus er stadig at styrke musklerne der sørger for at give den gode holdning. Jeg er stadig ikke nået helt dertil, den øverste del af rygge volder stadig problemer. MEN jeg har stort set ikke ond i lænden mere. Jeg kan oplyse at jeg slet ikke kan huske hvornår jeg ikke har haft ond der, faktisk har jeg altid haft ondt der, vågnet om morgenen med ondt i lænden osv. Nu er det sjældent. MEN den øverste del af min ryg er meget stiv og min fysioterapeut har ikke kunne få den mobiliseret, så i dag skal jeg til kiropraktor. Min rygsøjle er desuden en smule drejet deroppe. Det lyder vild, jeg var ganske rystet over at rygsøjlen kunne dreje sådan og sætte sig fast der. Men det er det der er sket og så presser den lidt på nerven der går ud i skulderen og armen. Ganske ubehageligt. Ofte kan jeg lave nogle øvelser der fjerner smerten og fyssen har flere gange drejet rygsøjlen tilbage hvor den skal være. Men den bliver ved med at volde problemer. Jeg tror jo straks at det kan lede til en ny diskusprolaps, hvis man har haft sådan en gør man ALT for at undgå at få flere, men det skulle angivelig ikke have en sammenhæng.
Men nu må vi se hvad kiropraktoren siger, jeg har aldrig mødt en sådanne, men glæder mig til at få en mere mobil øverste rygsøjle.