onsdag den 12. december 2012

hmm

I sidste uge væltede jeg på cyklen og landede direkte på knæskallerne. Heldigvis vejer jeg meget mindre end for blot 1 år siden, for stødet gik op igennem ryggen og satte sig som hold i ryggen. Og selvom det var slemt tror jeg det havde været meget værre hvis vægten havde været så høj som sidste år.
Og hvad er så hold i ryggen? Jeg spurgte min fys og hun siger at der ingen klar definition er. Mit hold i ryggen er når nogle led sætter sig fast og jeg ikke kan stå helt oprejst med nærmest må holde ryggen i en 45 graders vinkel. Det er heldigvis mange år siden sidst,  og dengang sygemeldte jeg mig ofte på jobbet. Jeg kunne simpelthen ikke udføre mit arbejde når jeg ikke kunne stå op.
Denne gang gik det bedre. Efter faldet kom jeg for sent på job og startede ud i den sædvanlige 45 graders vinkel med ryggen. V.ha Mckenzie øvelser fik jeg løsnet op for de fastlåste led, de satte sig dog hurtig tilbage i forkert position igen, men jeg fortsatte ufortrødent med øvelserne og i løbet af et par timer blev det rigtig meget bedre, dagen efter var jeg næsten helt oppe i normal position. Jeg tror at min bedre form og mine mange anstrengelser for at få bedre ryg, led, muskler mv, virkelig har kunne betale sig. Ellers havde jeg nok måtte sygemelde mig i mindst 2 dage og spise smertestillende. Denne gang skete ingen af delene.
Her forleden fandt jeg mine gamle løbediplomer frem. Dengang i 90erne hvor jeg var super tynd og i god form, løb jeg både Eremitagen og andre store løb, og det tror jeg at jeg skal til igen. Eneste problem er at jeg stadig har problemer med knæene. Min fys mener at mange af mine ryg, knæproblemer stammer fra mine fødder. Kigger man grundigt på dem kan man se at der er forskel på svangen og placeringen af denne. Den ene har en normal placeret svang, den anden en svang der er faldet ned......ja det er lidt svært at beskrive i ord. Men det betyder at jeg står lidt skævt. Samme side som min "deforme" fod er den side der altid volder problemer, så det kunne godt passe at det hele hænger sammen.
Jeg træner fodmuskulaturen med bolde, de giver en god blodgennemstrømning i foden, men jeg syntes nu ikke de har hjulpet så meget på muskulaturen/senerne, men det tager nok lang tid at få dem gode igen.