søndag den 6. maj 2012

Mere træning

Jeg går til stabilitetstræning en gang om ugen. Undervejs skiftede vi fysioterapeut, den første fik job andet steds. Og jeg må sige at det virkelig har været til det gode. Vi har nu fået en super fantastisk underviser. Ved første øjekast syntes hendes filosofi og undervisningsmåde noget underlig, og en del holdt op på holdet. Men hvis man holdt ud, som jeg gjorde, fandt man frem til den mest fantastiske øjenåbende undervisning. Der tager udgangspunkt i Japansk kamsport og om at være i ligevægt med kroppen. Det har jeg jo ikke været, men selvom man kan få noget ondt af øvelserne, gavner de tydeligvis på længere sigt. Der er så mange ting der falder på plads når hun viser øvelser og fortæller hvorfor man laver dem samt sammenhængen med muskler, led osv i kroppen. Hun mener at alle kroppens problemer kan stamme fra at man har et meget stift lændeparti. Lige præcis det jeg har og vel altid har haft.
Nu arbejder jeg endelig på at få det løsnet, således at jeg kan få mere ubesværet bevægelser. Når jeg er blevet overbelastet har hele hofte-lændepartier åbenbart taget vægten pga den ringe smidighed. Det har så muligvis givet anledning til mine prolapser. Ja heldigvis bliver man klogere hver dag.
I dag startede jeg på at træne op til at kunne løbe. Jeg har talt med min fysioterapeut som sagde god for det, hvis jeg havde gode sko og løb på blødt underlag. Så jeg træner op via program fra kaiser-sports hjemmeside.
1 minuts langsom løb, 2 minutters rask gang, gentag 3 gange. Jeg nåede 1,75km, som jeg syntes er ganske pænt. Sidst jeg løb er vel 20 år siden.